Избирателите в община Русе са намалели с над 10 000 души само за 4 години

Близо 400 кандидати ще се борят за 51 места в Общинския съвет, съобщиха от ОИК Близо 400 кандидати ще се борят за 51 места в Общинския съвет, съобщиха от ОИК снимка: КИС 13

11 кандидати ще се борят за кметското място в Русе.

Те са представители на партии, местни коалиции и коалиции от партии, обобщи днес председателят на Общинската избирателна комисия Николай Братованов. Близо 400 пък са кандидатите за общински съветници от 21 листи.

В сравнение с предходните местни избори през 2015 година, кандидатите за кмет на общината са с четирима по-малко. Нямало и отказана регистрация за изборите, съобщиха още от ОИК.

Предварителните списъци пък сочат, че в сравнение с предишния местен вот преди 4 години, избирателите в общината са намалели с над 10 000.

На 27 октомври, когато са местните избори, в малките населени места в общината ще се избират и кметове на кметства. Най-оспорван се очаква да бъде вотът в Басарбово, Бъзън и Тетово, където има по трима кандидати за кмет.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 25 Септември 2019 15:26
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.