Партиите в Русе не се разбраха, назначават Секционните комисии служебно

Оказа се, че заявените от политическите сили бройки за председатели и заместници са много повече от броя на секциите Оказа се, че заявените от политическите сили бройки за председатели и заместници са много повече от броя на секциите снимка: КИС 13

Съставите на Секционните избирателни комисии в Русе ще бъдат назначени служебно.

До това положение се стигна, след като партиите и коалициите не се разбраха за разпределението на ръководните позиции на провелите се днес консултации.

Първо от "Административно обслужване" предоставиха информация за броя на членовете в Секционните комисии, който се полага на всяка от политическите сили. След това от партиите и коалициите направиха своите предложения за броя на представителите им в секционните комисии на ръководни позиции – председатели, заместници и секретари.

Оказа се, че заявените от политическите сили бройки за председатели и заместници са много повече от броя на секциите. Тъй като никоя от партиите не отстъпи, не се стигна до споразумение и съставите на Секционните комисии ще бъдат назначени служебно от Общинската избирателна комисия. В допълнителните секции всички политически сили ще имат по един представител, като ГЕРБ и БСП ще си поделят председателските места.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН