Напрежение на "Дондуков": Президентът и премиерът с взаимни обвинения

By 15 Февруари 2018 Прочетена 1186 пъти 0

С директно обвинение за задкулисни връзки реагира президентът Румен Радев на вчерашното интервю на премиера Бойко Борисов по bTV.

Министър-председателят не атакува директно държавния глава, но направи сериозни забележки за синхрона между "Дондуков" 1 и "Дондуков" 2 и посочи началника на президентския кабинет Иво Христов като основен виновник за напрежението между институциите, за когото каза, че е работил в медия на Делян Пеевски.

Днес Румен Радев заяви, че смята споменаването в едно изречение на хора от неговата администрация с името на депутата от ДПС за груба манипулация.

"Ако някой смесва в едно изречение хора от моята администрация с г-н Пеевски, той дължи отговори на някои въпроси. Имал ли е и продължава ли да има срещи с Пеевски? Имал ли е и продължава ли да има общи бизнес интереси с Пеевски? Продължава ли да разпределя обществени поръчки в интерес на г-н Пеевски?", попита държавният глава.

Бойко Борисов реагира на въпросите на президента като заяви, че ако Румен Радев има каквито и да било данни за общ бизнес с Делян Пеевски, да сезира прокуратурата.

"Доста обвинения се посипаха и започвам с Делян Пеевски – депутат от опозицията. За тези, които са забравили и подаръка на ДПС, всички гласове на ДПС отидоха за Румен Радев на президентските избори", отговори днес Борисов.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net