Симеон Славчев: Работата на музейните работници е необходима за оцеляването на обществото като едно цяло

Симеон Славчев: Работата на музейните работници е необходима за оцеляването на обществото като едно цяло Симеон Славчев: Работата на музейните работници е необходима за оцеляването на обществото като едно цяло снимка: БСП за България

Водачът на листата на "БСП за България" в Разград Симеон Славчев отправи поздрав по случай 18 май - Международен ден на музеите и празник на работниците в сферата.

 

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО ТОДОРОВА,

 
УВАЖАЕМИ МУЗЕЙНИ РАБОТНИЦИ,
 
 
Приемете моите поздравления по повод 18–ти май – Международния ден на музеите и професионален празник на музейните работници, честван за първи път през 1978 г. 
 
Музеите са специалните места, на които се срещат минало и настояще. Там, където историческата истина е представена чрез факти и експонати, които ни вълнуват, ограмотяват, възхищават и обръщат погледа ни към корена и идентичността – наша или чужда.
 
Наред с традиционните музеи, излагащи картини, исторически или археологически паметници, съществуват музеи на почти всичко: музей на транспорта, музей на виното, музей на детството и други. Времето доказа, че това е категоричното доказателство за важността на мисията, която изпълняват тези институции в името на опазването на световното и културното наследство, особено в Разград.
 
Традиционните експозициите на музея ежедневно пренасят посетителите назад във времето и посредством увлекателни и забавни форми ще ги направят съпричастни с живота на римляните. Постоянната експозиция „Следи от древността" представя уникални археологически културни ценности от най-ранно засвидетелстваната епоха в Лудогорието – Късния палеолит, Античността и Средновековието са ярък принос за българката културна идентичност и вече са модел за много други национални музей.
 
Видно е, че Вашата работа е необходима за оцеляването на обществото като едно цяло. Безспорно е, че задачата Ви е нелека и среща трудности относно финансиране, кадрови попълнения и специфични умения, необходими за изпълнение на ежедневните задачи.
 
Бъдете смели и предприемчиви, преодолявайте несгодите и продължавайте да работите и да развивате музейното дело! Пожелавам Ви здраве и несломим дух за високо самочувствие на жителите на Разград и региона! 
 
С уважение,
 
Симеон Славчев, водач на листата на БСП за България
 

ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net