10 творци от 6 държави подредиха изложба в Художествената галерия в Разград

By 12 Юли 2016 Прочетена 1352 пъти 0

Откриха изложба от творби на художниците, които взеха участие в международния пленер по живопис "Мистика и реалност" в Разград.

В една от залите на художествената галерия "Проф. Илия Петров" са подредени около 30 картини на творци от 6 държави – България, Турция, Румъния, Гърция, Холандия и Австрия. Творците са се вдъхновили от красотите на Лудогорието и са черпили мотиви от археологическите резервати „Абритус” и „Сборяново”, Свещарската гробница и Демир баба.

Всеки от художниците получи диплом и плакет от организаторите на пленера. Отличията им бяха връчени от председателя на Общинския съвет Надежда Радославова.

Картини на десетте художници ще останат във фонда на галерията. От името на творците приветствие поднесе Цветан Казанджиев от Ямбол, който акцентира върху същността на пленера.

Директорът на галерията Тодор Тодоров получи подарък – картина с автографи от всички художници. А гостите от Университета „Селчук” в турския град Коня му подариха много ценно издание от 6 тома на английски език от творчеството на персийския поет и мистик Джалал ад-Дин.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net