17-годишна възпитаничка на Математическата гимназия в Разград получи отличие на национално ниво

By 24 Февруари 2023 Прочетена 1454 пъти 0
17-годишна възпитаничка на Математическата гимназия в Разград получи отличие на национално ниво 17-годишна възпитаничка на Математическата гимназия в Разград получи отличие на национално ниво снимка: ОДМВР - Разград

Единадесетокласничката Мелек Исмаилова от Разград е класирана на 1 място в конкурс на тема „Доброволчеството, акт на солидарност в борбата с бедствията и пожарите“.

Есето на разградчанката спечели приза в конкуренция със 79 творби на младежи от цялата страна. Конкурсът бе обявен по повод Международния ден на доброволеца – 5-ти декември от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” към Министерство на вътрешните работи и „Национална асоциация на доброволците в Република България”.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Мелек Исмаилова получи наградата си на 28-мата церемония „Пожарникар на годината – 2022“, която се проведе на 23 февруари в Централния военен клуб в София.

Отличието ѝ бе връчено от д-р Ясен Цветков, председател на Националната асоциация на доброволците в Република България. Творбата, заела челно място в националния конкурс, е качена в сайта на Асоциацията.

На церемонията министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев отправи благодарност към доброволците, с които ГДПБЗН работи в отлично взаимодействие и ги увери, че в рамките на мандата ще бъде разработен и внесен като законопроект в Народното събрание Закон за доброволчеството.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 24 Февруари 2023 15:13
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net