41 незаети места в професионалните гимназии в Разградско след третото класиране

By 26 Юли 2016 Прочетена 1344 пъти 0

След третото класиране на седмокласниците, кандидатстващи за гимназиите в Разградска област, останаха 41 свободни места. Това сочат данните на Регионалния инспекторат по образование.

В Лозница в Професионалната гимназия по ветеринарна медицина и земеделие "Александър Стамболийски" има 16 свободни места в паралелка "земеделско стопанство".

Непопълнени са 11 места по "електрообзавеждане на производството" в Професионалната техническа гимназия "Шандор Петьофи" в Разград.

В училището по икономика "Робер Шуман" също има 11 свободни места в паралелката по "икономика и мениджмънт" и едно свободно място в "митническа и данъчна администрация".

По едно са незаетите места в различни паралелки в Природоматематическата гимназия в Разград и СОУ "Христо Ботев" в Кубрат.

За незаетите места учениците могат да кандидатстват до 6 септември, като подадат в избраното от тях училище заявление до директора, както и документ за завършен 7 клас.

Свободните места, които остават след третото класиране, са индикатор, който ориентира училищните ръководства коя от паралелките е излишна и би могла да отпадне през следващата година и да бъде заменена с друга специалност. 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net