ДПС е първа политическа сила в област Разград

By 27 Март 2017 Прочетена 1458 пъти 0

Резултатите от 100% обработени протоколи от Районната избирателна комисия в Разград сочат, че първа политическа сила в региона е ДПС, с 20 358 гласа, което прави 33.87%.

На второ място е ГЕРБ с 15 200 гласа, или 25.29 на сто. На трето място е "БСП за България", с 9114 гласа, или малко над 15%. На четвърто място е ДОСТ, следват Обединени патриоти, Нова република, Воля и Реформаторски блок - Глас народен.

Най-много преференции - 5332, е получил кандидатът от ГЕРБ от гражданската квота и втори в листата Гюнай Хюсмен.

При това разпределение на гласове, се очертават два депутатски мандата за ДПС - Ахмед Ахмедов и Ихсан Халил, един мандат за ГЕРБ - Десислава Атанасова, и един за БСП - Денчо Бояджиев.

Ахмед Ахмедов е заместник-председател на ДПС, досегашен депутат и бивш кмет на Цар Калоян. Ихсан Халил е бивш заместник-председател на Агенцията за младежта и спорта. Десислава Атанасова от ГЕРБ е ексминистър на здравеопазването, а Денчо Бояджиев е бил депутат от Великото народно събрание и 10 години кмет на Разград.

От общия брой гласоподаватели в 18-ти разградски многомандатен избирателен район, са гласували около 63 хиляди души, което прави малко над 46% избирателна активност. 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net