ВИДЕО: ДПС с категорична победа на изборите в Разградско, "ГЕРБ - СДС" са втори

By 03 Април 2023 Прочетена 1366 пъти 0

Движението за права и свободи спечели изборите в област Разград 

При 100% обработени протоколи ДПС получава 44,4% от вота в Лудогорието. Подкрепата за коалиция "ГЕРБ-СДС" е малко над 19%. На третата позиция са коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" с близо 18% от гласовете на избирателите в областта. "Възраждане" се нарежда на четвъртото място с подкрепа от 7,36%.

Още една формация в Разградския избирателен район преминава бариерата от 4% - "БСП за България", която получава 5,72% от гласовете.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


В сравнение с предишния вот на 2 октомври, ДПС бележи спад от около 400 гласа. "ГЕРБ - СДС" също бележи слаб отлив на доверие с около 150 гласа. Обединението между "Продължаваме промяната" и "Демократична България" бележи сумарен ръст от близо 750 гласа, в сравнение с резултатите на двете формации, явили се поотделно на 2 октомври.

С "Не подкрепям никого" са гласували 1199 човека.

Избирателната активност в област Разград е била малко над 33%.

При тези резултати, най-вероятното разпределение на мандатите е ДПС да изпрати 2 депутати в 49-ия парламент (Ахмед Ахмедов и Нихат Кабил), а "ГЕРБ - СДС" и "Продължаваме промяната - Демократична България" по един народен представител (съответно Гюнай Хюсмен, ако Десислава Атанасова влезе отново от Русе, и Антоанета Цонева).

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 03 Април 2023 18:00
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net