Прокуратурата разследва масово убийство на кучета в Исперих

By 07 Февруари 2017 Прочетена 1739 пъти 0

Масово убийство на кучета разследва прокуратурата в Исперих. През последните 2 седмици били преброени над 30 отровени животни по улиците на града.

За смъртта на четириногите само за ден са били подадени общо 17 сигнала по електронна поща в Окръжна прокуратура - Разград. Те са основно от представители на организации за защита на животните.

Тъй като инцидентът е от компетентността на Районната прокуратура, е разпоредено оттам да разследват случаите в срок до един месец.

Информацията за убитите кучета се появила първо в социалните мрежи. Със съдействието на разградската организация „За животните в Лудогорието“ е била сигнализирана и прокуратурата. Защитниците на животните настояват да бъде наредено извършване на аутопсия от компетентни медицински лица, за да се установи каква е причината за смъртта на кучетата.

Неофициално се твърди, че кучетата са отровени с кюфтета, хвърлени по улиците на града. Най-много случаи на умрели животни имало в района на Пречиствателната станция в града.

Стана ясно още, че в Община Исперих няма официален сигнал за натровени кучета, но е разпоредена проверка. Тя трябва да приключи в едноседмичен срок.  

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net