НСИ ще проучва качеството на живот в Разградска област

By 14 Март 2017 Прочетена 1281 пъти 0

Около 7200 домакинства от цялата страна ще бъдат включени в проучване на националния статистически институт за доходите и условията на живот.

До май месец избраните чрез случаен подбор домакинства в област Разград ще бъдат посетени от специално обучени анкетьори за провеждане на персонални интервюта. Освен областния център в проучването ще бъдат включени и домакинства от Исперих, Кубрат, Завет, Цар Калоян, Самуил и още 15 села.

Извадката се състои от четири ротационни групи, като всяка година една от тях отпада от наблюдението и се заменя с нова. Освен домакинството, попаднало в извадката, обект на наблюдение са и всички негови членове на 16 и повече години.

Домакинствата, които ще бъдат включени в анкетата, ще бъдат разпределени във всички области на страната. Изследването се провежда паралелно във страните от Европейския съюз с обща методология и инструментариум.

Получените резултати допринасят за оценка на условията на живот в отделните страни, структурата и разпределението на доходите на домакинствата и участието им в социалния живот на страната. 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net