Обмислят да се разреши поставянето на преместваеми обекти по реконструирания център на Разград

By 23 Февруари 2016 Прочетена 1619 пъти 0

На предстоящото заседание на Общинския съвет в Разград ще бъде разгледана докладна записка за допълнение на Наредба №8 за разрешаване, функциониране и премахване на преместваеми обекти за търговски обекти. В Общината са постъпили искания от собственици и наематели на заведения за хранене и развлечения, разположени в централната част на града. Желанието на търговците е да поставят покрития над маси на тротоарите или така наречените зимни градини.

В същата градска зона обаче, миналата година бе реализиран проект за обновление на централната част на града с еврофинансиране, който забранява до 5 години да се нарушава целостта на настилките, поради което не може да се закрепват мобилни фундаменти. Търговците и собствениците на заведения са уверили, че няма да нараняват настилките и да ги пробиват. Затова някои общински съветници считат, че не бива да се ограничават прекалено собствениците на заведения и че би могло чрез добра регулация да се определи временен начин на закрепване, без да се нарушава целостта на настилките. Освен това изрично трябва да се разреши и ползването на чадъри.

Очаква се докладната записка да претърпи известни корекции, предвид някои съображения на собствениците на търговски обекти. Предложението ще бъде обсъдено и гласувано на предстоящата сесия на Общинския съвет на 29 февруари. Телевизия КИС 13 ще излъчи пряко заседанието от 10:30 часа. 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net