Променят маршрутните разписания на автобусни линии в Разград

By 17 Март 2017 Прочетена 2625 пъти 0

Променят маршрутните разписания на автобусни линии от общинската транспортна схема на Разград.

Докладната записка с предложенията ще бъде обсъдена на предстоящото заседание на общинския съвет на 30 март, което КИС 13 ще излъчи пряко.

Причините за промените са различни. Маршрутното разписание на градска линия 2 например ще се съобрази с настъпили промени с разписанията на пристигащи и заминаващи от ЖП гарата влакове. Заради работното време на предприятията в Западна промишлена зона ще се промени разписанието на градска линия 3. На 8-ма линия пък ще се отрази липсата на пътникопоток. 

Между Разград и Гецово ще има промени в разписанието поради наличието на преминаващи през селото автобуси, които обслужват пътниците. Друга причина за изменение на маршрутното разписание е и  липсата на пътникопоток в определени часове.

Някои промени са налагат, тъй като нелегални таксита отнемат пътниците по автобусната линия, какъвто е примерът с направленията от Разград за Дянково, Радинград и Раковски. Маршрутното разписание на междуселищна автобусна линия Разград-Недоклан-Ясеновец-Черковна се отменя и се създава ново разписание, в което отпада Черковна, поради липсата на пътникопоток.

По линията Разград-Балкански вече ще се обслужва и Дряновец, тъй като в това село е възникнала необходимост от транспорт.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net