Съдът в Разград и МКБППМН стартираха съвместната инициатива "Дни на отворените врати" на тема "Законът и детето"

By 20 Април 2023 Прочетена 487 пъти 0
Съдът в Разград и МКБППМН стартираха съвместната инициатива "Дни на отворените врати" на тема "Законът и детето" Съдът в Разград и МКБППМН стартираха съвместната инициатива "Дни на отворените врати" на тема "Законът и детето" снимка: Община Разград

Районен съд - Разград и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните стартираха съвместна инициатива "Дни на отворените врати".

В рамките на почти три седмици в съдебна зала ще се проведат беседи с ученици от четири основни и четири средни училища от град Разград на тема "Законът и детето".

Целта на инициативата е да се съдейства за повишаване на правната и институционална информираност и култура на подрастващите.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Съдии и специалисти от Местната комисия ще представят пред младите хора възпитателните мерки и санкциите в отговор на извършени противообществени прояви и престъпления, структурата и функциите на правораздавателната система. Ще отговарят и на възникнали въпроси.

Възможността първи да се докоснат до интересните знания и впечатления имаха учениците от Vб клас на ОУ "В.Левски" с ръководител Павлина Иванова и от VIIб клас на ОУ "Н.Икономов", с ръководител Нели Червенска.

В инициативата, която ще продължи до 5 май, ще се включат общо 23 паралелки и групи.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 20 Април 2023 17:46
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net