В ход е изпълнението на инициативата за обновяване на едно от любимите за разградчани места за отдих – градския парк

By 10 Април 2023 Прочетена 1023 пъти 0
В ход е изпълнението на инициативата за обновяване на едно от любимите за разградчани места за отдих – градския парк В ход е изпълнението на инициативата за обновяване на едно от любимите за разградчани места за отдих – градския парк

В ход е изпълнението на инициативата на Община Разград за обновяване на едно от любимите за разградчани места за отдих – градския парк.

След като през миналия месец започна рехабилитация на алеите в парка, вече има завършени, по които разградчани могат да се разхождат в пролетните дни.

Освен настилката, поставени са и новите бордюри. В централната зона на парка са съсредоточени техника и транспорт. Извозват се строителните маси след обработката на старата настилка, полага се новата.

Алеите са с обща дължина 5 км., дейностите се финансират от общинския бюджет и са на стойност 609 583,64 лв. без ДДС.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Следващите дейности по обновяване на парка са: изграждането на две нови площадки – спортна за стрийт фитнес в района над комбинираната детска площадка и детска площадка за деца от 0 до 3 години в началото на парка.

По стопански начин продължава прочистването на недостатъчно облагородени зони, западно от Пантеона се работи по разкриване на алеите, прочистване на прораслата дървесна и храстовидна растителност, както и по възстановяване на паркова мебел. 

Неотдавна служители от общинска администрация и общинското предприятие "Паркстрой" засадиха 175 фиданки в градския парк. Част от дръвчетата са осигурени от ОП "Паркстрой", а останалите са доставени от разсадници. Сръвчетата са ясен – 105 броя, брезите са 20, има чинари, сребрист смърч и сръбски смърч.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 10 Април 2023 18:18
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net