Петима румънци в болница след тежка катастрофа на пътя Русе - Бяла

By 01 Септември 2016 Прочетена 1915 пъти 0

Поредната тежка катастрофа стана тази сутрин на пътя Русе – Бяла, около 4:30 часа на разклона за Борово.

Два румънски автомобила пътували в посока София. В тях са били две семейства с общо три деца. По предварителна информация единият от автомобилите изведнъж навлязъл в насрещното платно, където в посока Русе се движел хладилен камион. Въпреки опитите на водача на тежкотоварния автомобил да избегне катастрофата, последвал челен сблъсък.

В резултат на удара, са пострадали петима румънци, сред които и трите деца. Те са били откарани в болницата от линейки на Спешна помощ. 

В най-тежко състояние е 35-годишна жена, която е пътувала на предната седалка. Заради получените множество травми и кръвоизлив в корема, тя е била оперирана по спешност за отстраняване на далака. 4-годишното й дете е настанено в обща хирургия, без тежки наранявания. Водачът на автомобила също не е пострадал сериозно. Дъщеря му, на 9 години, е в неврохирургия с комоцио за наблюдение, а 6-годишният му син е със счупено бедро.

Най-вероятната причина за катастрофата е превишена скорост. Заради извършващия се оглед на мястото на инцидента движението бе затруднено и се пренасочваше по обходен маршрут, но се образуваха километрични колони.

Няколко часа по-късно в посока Бяла стана още един инцидент. На баир в трилентов участък, камион с товарна платформа с безалкохолни напитки изпреварил микробус с ремарке. Бусът обаче решил да избегне неравностите по пътя и се изтеглил вляво, без да види, че го изпреварват. При удара се откачила платформата и напитките се разпилели по платното.

Наложи се движението да бъде временно ограничено до почистването на пътя.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net