ВИДЕО: Съдът отмени санкцията от близо 7 млн. лв. на Община Русе за анаеробната инсталация

By 05 Юни 2023 Прочетена 492 пъти 0

Отпада санкцията от близо 7 милиона лева на Община Русе по делото за изграждане на анаеробна инсталация за предполагаеми нарушения на Закона за обществените поръчки.

Административният съд отмени решение на ръководителя на Управляващия орган на Оперативна програма "Околна среда", с което на Община Русе е определена финансова корекция в размер на 25% от допустимите разходи по програмата. 

Делото е образувано по жалба на Община Русе, в която административният акт се атакува като незаконосъобразен в нарушение на материалноправните норми. Твърди се, че не са налице нарушения на Закона за обществените поръчки.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


От ответната страна оспорват жалбата като неоснователна и искат да бъде оставена без уважение.

Като е взел предвид цялата документация по делото, съдът е направил извод, че от събраните доказателства не могат да се установяват посочените от Управляващия орган на Оперативна програма "Околна среда" нарушения на Закона за обществените поръчки.

С оглед на това, съдът е приел, че оспореният административен акт е незаконосъобразен, а жалбата на Община Русе се явява основателна и оспореното решение следва да бъде отменено. Освен това Министерство на околната среда и водите трябва да заплати и малко над 2600 лева за разноски по делото.

Решението подлежи на обжалване с касационна жалба пред Върховния административен съд в законоустановения срок.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 05 Юни 2023 18:08
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net