Деца и пенсионери отиват за поредна година на море с подкрепата на Община Търговище

By 14 Юни 2017 Прочетена 2457 пъти 0
За тях ще бъдат осигурени транспорт, медицинско лице и спасители, а нощувката в базата на Община Търговище в Балчик ще бъде на символична цена За тях ще бъдат осигурени транспорт, медицинско лице и спасители, а нощувката в базата на Община Търговище в Балчик ще бъде на символична цена

Деца и пенсионери и тази година ще отидат с подкрепата на Община Търговище на лятна почивка на морето на преференциални цени.

За тях са предвидени 7 смени от по 5 дни в морската база на местната администрация в Балчик.

Първи ще летуват пенсионерите от града, които се записват в клубовете си. Смяната за тях започва на 22 юни, като към момента все още има свободни места.

Останалите две смени, които ще са с капацитет до 100 места всяка, ще бъдат през септември.

Цените за възрастните хора са по 16,80 лева на ден, като Община Търговище осигурява и безплатен транспорт, спасители и медицинско лице.

Децата и учениците с изявени дарби, получили награди на различни форуми, ще имат на разположение 4 смени, които ще са от 27 юни до 17 юли. В групите са включени ученици от различни училища, участници в клубове, формации и читалищни състави.

Списъците с 264 деца са изготвени от ръководителите на съответните звена, като с всяка група ще пътуват и преподаватели.

Община Търговище задели 25 000 лева в бюджета си за стимулиране на младите таланти в различните области. Всяко дете ще доплати по 5 лева на ден за ваканцията на море. Останалата издръжка за пълния пансион, който включва четири хранения на ден, нощувки, спасители, медицински персонал и транспорт се поема от Общината.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net