ВИДЕО: Духовият оркестър в Търговище отбелязва 55 години от създаването си

By 05 Юли 2022 Прочетена 1028 пъти 0

С празничен концерт и изложба Духовият оркестър към Община Търговище отбелязва 55 години от създаването си.

Фотографии, инструменти, афиши и награди, свидетелстващи за пътя на оркестъра от 1967 година до момента са представени в изложбата "С дъх и дух на Търговище", която бе открита днес в двора на Славейковото училище.

Концертът пък ще се състои на 7 юли, от 18:00 часа на площад "Свобода".

РЕКЛАМА


Духовият оркестър към Община Търговище е следовник на Търговищкия военен духов оркестър. Основан през 1967 година, днес съставът заема важна роля в културния живот на Търговище и концертира в страната и в чужбина. През годините оркестърът активно участва в различни фестивали и конкурси и с удовлетворение попълва колекцията си от престижни отличия.

Основен стремеж на оркестъра е поставянето на духовата музика във фокуса на общественото полезрение. За целта съставът поддържа високо музикално майсторство и разнообразен репертоар, като част от произведенията са написани специално за Духовия оркестър.

Всички дейности на оркестъра днес са подчинени на идеята да затвърдят неговото име като своеобразен културен посланик на Търговище в България и по света, да засилят връзката с публиката и да запазят традицията на духовата музика като обединяващ фактор за местната общност.

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 05 Юли 2022 17:49
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net