Хванаха трима водачи, шофирали след употреба на алкохол в Търговищко

By 10 Април 2023 Прочетена 2267 пъти 0
Хванаха трима водачи, шофирали след употреба на алкохол в Търговищко Хванаха трима водачи, шофирали след употреба на алкохол в Търговищко снимка: КИС 13

Трима водачи са установени в Търговищко, управлявали след употреба на алкохол. 

За случаите съобщава Областната дирекция на МВР в Търговище.

На 7 април в 19:40 часа на ул. "Христо Ботев" в с. Вардун в община Търговище е извършена полицейска проверка на лек автомобил "Фолксваген Голф" с габровска регистрация, собственост и управляван в посока на движение с. Черковна от 48-годишен правоспособен водач от с. Вардун.

В хода на проверката е установено, че автомобилът е със служебно прекратена на 10 март регистрация на основание чл. 143, ал. 15 от Закона за движение по пътищата(поради неизпълнено задължение на собственика на автомобила в двумесечен срок от придобиването да регистрира превозното средство).

По надлежния ред – с техническо средство алкотест "Дрегер" е установено, че водачът управлява моторното превозно средство с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,61 промила. Взета му е кръвна проба за химическо изследване.

По случая е започнато бързо полицейско производство по чл. 343б, ал. 1 и по чл. 345, ал. 2 от Наказателния кодекс.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

На 8 април в 00:50 часа  на кръстовището на улиците "Цар Симеон" и "Васил Левски" в гр. Търговище е извършена полицейска проверка на лек автомобил "Ауди 80" с търговищка регистрация, управляван в посока на движение ул. "В. Левски" от 43-годишен правоспособен водач от с. Дългач, община Търговище.

По надлежния ред – с техническо средство алкотест "Дрегер" е установено, че същият  управлява автомобила с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,47 промила. Водачът отказва кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

По случая е започнато бързо полицейско производство по чл.343б, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Също на 8 април в 16:20 часа на четвъртокласен път 20617, км 242+600 в община Търговище, е извършена полицейска проверка на лек автомобил "Опел Инсигния" с търговищка регистрация, собственост на мъж от гр. Търговище и управлявана в посока с. Макариополско от 38-годишна негова съгражданка – правоспособен водач.

По надлежния ред – с техническо средство алкотест "Дрегер" е установено, че същата е управлявала автомобила с концентрация на алкохол 1,39 промила в издишания от нея въздух. Взета й е кръвна проба за химическо изследване. Задържана е в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

По случая е започнато бързо полицейско производство по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net