Полицията в Търговище започва да "варди" новото кръгово, шофьори масово минават през обекта

By 15 Ноември 2017 Прочетена 2181 пъти 0

Полицията съдейства на Община Търговище за обезопасяване изграждането на новото кръгово кръстовище на булевард "Митрополит Андрей".

Патрули на Районното управление на полицията дават дежурства около строителния обект. Водачите ще бъдат глобявани за нарушаване на забраната за влизане, с което възпрепятстват изграждането и най-вече застрашават живота на работниците. Патрулите дават почасови дежурства по искане за съдействие от кмета на община Търговище д-р Дарин Димитров, тъй като шофьорите масово не спазват ограниченията на кръговото.

То е част от проекта на Общината за модернизиране на градската среда по Оперативна програма "Региони в растеж". Очакванията са строителството да приключи до края на ноември, но работата е изключително затруднена от автомобилите, които лавират между работниците и машините.

Само за 40 минути в понеделник на обекта са спрени и глобени 17 нарушители. При няколко инцидентни акции са документирани близо 100 нарушения на кръговото. Служителите на Районното управление са съставили 30 акта от по 30 лв. Издадени са и фишове на водачи, които не спазват ограниченията.

В момента продължават ускорените ремонтни дейности и на ул. "Паисий", която е част от републиканската пътна мрежа. Обновяването й е по т.нар. технология "студено рециклиране" и изисква повишено внимание от страна на шофьорите, за да се извърши рехабилитацията качествено и в срок.

Ръководството на Община Търговище отново апелира гражданите да проявят повече търпение, за да се приключат строителните обекти.

Припомняме, че средствата за ремонта на близо 3-километровата отсечка, преминаваща през града, бяха издействани от кмета. Д-р Дарин Димитров внесе мотивирано искане за държавно финансиране за пътната инфраструктура, на която повече от 15 години не е правен основен ремонт.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net