Самотна майка от Търговище помага за лечението на детето си, изработвайки сувенири

By 27 Ноември 2017 Прочетена 2604 пъти 0

Самотна майка от Търговище изработва сувенири, за да помогне на лечението на сина си. Средствата от продажбата им тя ги влага в рехабилитацията на 8-годишния си син Божидар,който е с диагноза детска серебрална парализа.

Божидар вече е преминал няколко операции. Рехабилитациите му помагат да се чувства по-добре, но струват по 350 лв. месечно. Парите не стигат, защото Божидар е ученик, а училището също излиза скъпо на семейството му. През цялата им борба обаче майка му не губи кураж.  
 
"Понеже знам какви способности имам, започнах да изработвам сувенири, които ги продавам на базари. Аз не обичам да прося пари, когато човек има някаква дарба, е хубаво да се възползва от това, искам с труда си, с моите ръце да изработя нещо. Съответно много се радвам, че хората го оценяват, наближават светли Коледни празници, темата в момента която е и смятам, че ще зарадвам много хора с малък сувенир.", разказва майката на Божидар - Лидия Гюрова.
 
Материалите ги купува сама или ги поръчва от интернет, а повечето от идеите за различните модели са нейни, но изработва сувенири и по поръчка. Дори изгорелите крушки влизат в употреба.
 
"Купувайки нещо от мен, помагат на мен и на моето дете, техните близки остават доволни от един красив подарък. Ограничени бройки са, за да знаят, който си купи нещо, че това е уникален подарък и друг няма да го има и това нещо не може да се намери в магазина.", казва още майката на болното дете.
 
В работата си Лидия набляга на българското и затова се надява повече хора да купуват сувенирите. Божидар също помага с изработката.  

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net