Завърши основният ремонт на детска градина "Приказка" в Търговище

By 03 Август 2018 Прочетена 2411 пъти 0
100 деца ще влязат в преобразената сграда, в която беше извършен основен ремонт 100 деца ще влязат в преобразената сграда, в която беше извършен основен ремонт Община Търговище

На 6 август, след приключване на проектните дейности и въвеждане в експлоатация на обекта, се възстановяват занятията в Детска градина №9 "Приказка" в Търговище.

100 деца ще влязат в преобразената сграда, в която беше извършен основен ремонт.

Дейностите по проект "Обновяване и модернизиране на общинската образователна инфраструктура" по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 включваха цялостно обновяване и въвеждане на мерки за енергийна ефективност; конструктивно укрепване; цялостен ремонт на покрива, върху който са монтирани 4 слънчеви колектора за захранване на бойлер за топла вода; положена е топлоизолация и минерална мазилка; подменена е дограмата, настилките и покритията по стени и тавани; извършен е цялостен ремонт на санитарните възли; изградена е рампа за инвалиди и асансьор, осигуряващи достъпна архитектурна среда; озеленен и облагороден е дворът; изградени са нови детски площадки и др.

В рамките на проекта е доставено ново оборудване и обзавеждане: гардероби, шкафчета, секции, бюра, столове, дивани, маси, пейки, както и компютри, инвентар и други.

Извършените строителни работи в детската градина са на стойност 967 937,32 лв., без ДДС, а доставеното оборудване и обзавеждане – 65 030,00 лв. без ДДС.

В сградата беше извършена проверка и оглед от приемателна комисия за издаване на удостоверение за въвеждане в експлоатация, с което се финализират дейностите по изпълнение и започва оформянето на отчетната документация за обекта. 

Официалното откриване на обновената детска градина, по желание на колектива и родителите, е планирано за септември.

В проекта са включени още детски ясла и градини, както и основно училище. В момента се извършва доставка и монтаж на предвиденото оборудване и обзавеждане в ясла "Първи юни". Ремонтните работи в І ОУ "Хр. Ботев" са в напреднал етап на изпълнение и предстои приключването им.

През тази седмица започна работата и по четвъртия обект от образователната инфраструктура - детска градина "Снежанка". 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 06 Август 2018 17:15
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net