Ден на отворените врати се проведе във Великотърновския университет

By 18 Февруари 2019 Прочетена 2224 пъти 0
В аулата на университета се събраха десетки бъдещи студенти и техните родители от цялата страна В аулата на университета се събраха десетки бъдещи студенти и техните родители от цялата страна снимка: КИС 13

Във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий" се проведе Ден на отворените врати. Инициативата е традиционна и дава възможност на кандидат-студенти от цяла България да разберат на място повече за възможностите за обучението във висшето училище.

В аулата на университета се събраха десетки бъдещи студенти и техните родители от цялата страна. От висшето училище бяха подготвили информационни брошури и специалното издание на вестник "Кандидат-студент", в който са описани всички специалности, датите на приемните изпити и възможностите за обучение, които предлага се предлагатРекторът на Великотърновския университет проф. д-р Христо Бонджолов се обърна към всички присъстващи в аулата на висшето училище.

Директорът на Бюрото за кандидатстудентска информация проф. Андрей Андреев заяви за телевизия КИС 13, че се наблюдават няколко положителни тенденции, които продължават и в тазгодишния прием.

В ход е и вече традиционната за Великотърновския университет акция „Рано рани“, в която кандидат-студентите могат да запазят място в любима специалност.

През тази година във висшето училище във Великотърновския университет са предвидени 4 изпитни сесии, в които кандидат-студентите могат да се включат.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 18 Февруари 2019 19:54
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net