До момента Великотърновският университет отчита голям успех в кандидат-студентската кампания

By 19 Декември 2018 Прочетена 2084 пъти 0
1/4 от местата, отпуснати по акция "Рано рани" са запълнени само през първите три седмици от стартирането на кампанията 1/4 от местата, отпуснати по акция "Рано рани" са запълнени само през първите три седмици от стартирането на кампанията снимка: КИС 13

При голям успех продължава тазгодишната кандидатстудентската кампания във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий".

1/4 от местата, отпуснати по акция "Рано рани", са запълнени само през първите три седмици от стартирането на кампанията.

За специалностите "Право", "Софтуерно инженерство" и "Психология" местата са изчерпани. За тях може да се кандидатства чрез участие в класиране след 17 юни  догодина. Засилено е търсенето на специалности от направление "Педагогика на обучението по...", които са освободени от такса през първия семестър, която варира между 250 и 380 лв.

Подаването на заявления за запазване на място в една любима специалност или записване в първи курс по акция "Рано рани" за учебната 2019-2020 година е възможност, която Великотърновският университет дава за трета поредна година. Кандидат-студентите, които имат диплома за средно образование, издадена от 2008 година насам, или имат успешно издържан кандидатстудентски изпит, валиден за съответната специалност, могат директно да се запишат за студенти в университета. Записванията и запазването на място ще продължат до попълване на обявените места.

Отпуснатите бройки са само част от капацитета на университета за прием на студенти за следващата академична година. Информация за оставащите незаети места, кандидат-студентите могат да получат от сайта на висшето училище.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 19 Декември 2018 19:50
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net