fbpx

ВИДЕО: Институциите в Разградко се събраха, за да координират подготовката за изборите

By 17 Юни 2021 Прочетена 1694 пъти 1 comment

Днес в Разград се състоя работна среща, ръководена от областния управител Иван Борисов, за организационно-техническата подготовка на парламентарните избори, насрочени за 11 юли.

Участваха, освен представители на Областната администрация, също и на Районната избирателна комисия, на "Информационно обслужване", на Областната дирекция на МВР и на Общините в областта.

Информация за подготовката на Областна администрация по вменените и за изборите отговорности поднесе секретарят на институцията Михаил Тодоров.

За изборите на 11 юли в Разградска област са необходими малко над 139 000 бюлетини.


Определени са изборните помещения и пунктовете за предаване на документацията от СИК след приключване на изборния ден - Общински културен център, "Столово хранене" (по-известно като "Зайо Байо" б.р.) и Филхармонията. 
Изборните книжа ще се раздадат не по-късно от три дни преди изборния ден.

167 са секциите в областта с над 300 избиратели, където ще има възможност за машинно гласуване. По отношвение на подвижните секционни комисии, от Районната избирателна комисия апелират Общините първо да ги уведомяват за броя на постъпилите заявления.

Организация за недопускане на нарушения, свързани с изборния процес, е създадена и от Областната дирекция на МВР. Те предложиха решение за съгласуване на графика за раздаване на бюлетините и доставката на машините, за да не се стигне до недостиг на полицейска огхана както на предишните избори.

Вижте повече подробности във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 17 Юни 2021 15:31
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net