fbpx

ВИДЕО: Водачът на "Демократична България" в Разград: За енергийната криза и електронното управление

By 28 Септември 2022 Прочетена 579 пъти 0

- Г-н Мирчев, Вие сте водач на листата на „Демократична България“ в 18 МИР – Разград, един от приоритетите Ви е енергетиката. Какво смятате, че е необходимо да се направи в спешен порядък, за да се преодолее газовата криза в национален мащаб?

- По отношение на газа, това, което ние можем да направим е като страна, е да имаме много източници и доставчици, а не само един. Какво се случва в момента – ние зависим само от Русия и в момента, в който Русия реши да ни спре газа, се оказва, че ние нямаме алтернативи. Не трябва да зависим от никой, затова дали ще имаме газ или не. Трябва да зависим единствено от себе си, като имаме много доставчици и ние да си избираме от кой да си доставяме газ. До момента 30 години ние зависихме само от Русия. Това, което и Бойко Борисов правеше в ГЕРБ – само от Русия. Когато той напусна управлението 100% от газа в България влизаше само от Русия. Това не е редно. Това, което вече сме предложили, е служебното правителство, в първия възможен момент, да подготви такъв компенсаторен механизъм. Такъв какъвто ние подготвихме за бизнеса, когато ставаше дума за тока. Там всичко е изключително ясно: бизнесът плаща цена до 250 лева за мегаватчас, а всичко над 250, дори 5000 лева на мегаватчас да стане – го плаща държавата. Това е честно спрямо бизнеса, защото така той има предвидимост за разходите си. Същото искаме да направим и с газа.

- Вие сте депутат на иновациите, във Вашите приоритети влизат идеите за електронно управление, електронно гласуване, нови бизнес модели. Какво по-точно предвиждате в това направление?

- Ние като политики, ако мога с едно изречение да обобщя, искаме гражданите да не се превръщат в куриери на институциите. Казано по друг начин – не може хората да бъдат разкарвани от една институция на друга институция за удостоверение и информация, която самите институции притежават. Т.е. те знаят, например, Вие какъв граждански брак имате, но Ви карат да отидете да си изкарате удостоверение за граждански брак. Искаме тези институции да си говорят, да имат връзка помежду си през компютъризираната мрежа, и да отпаднат всички проблеми, които съществуват в момента с комуникацията, защото гражданите просто бягат от сграда на сграда и от институция на институция. Това просто не трябва да се случва.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


- Смятате ли, че така, както е организиран предстоящият вот, се гарантират честни избори.

- Сложен е отговорът на този въпрос, защото има множество спекулации. Това, което зависи от нас, е да не се връща хартиената бюлетина. Всички знаем, че когато има хартиена бюлетина, започват едни депутати да носят бюлетините, други в секциите да фалшифицират преференциите и гласовете... Става грозно.

- Предложен бе дебат, в хода на предизборната кампания, от водача на листата на „ГЕРБ – СДС“ Десислава Атанасова. Какъв е Вашият отговор на поканата?

- Няма никакъв проблем да приема подобен дебат. Имам само едно условие – да се проведе на незаконно поставената ограда на г-н Гюнай Хюсмен, около неговото стопанство. Там, където Бойко Борисов често обича да ходи на лов. С радост на тази незаконно поставена ограда, за която всички институции си затварят очите, съм съгласен да застанем с г-жа Атанасова, да проведем какъвто дебат, в каквато посока тя пожелае.

- С какви думи ще се обърнете към Вашите избиратели?

- Призовавам нашите избиратели да ни подкрепят. Изключително важно е „Демократична България“ да бъде гласът на разума. Трябва да направим стабилно правителство, защото имаме няколко кризи, през които трябва да преминем. Много е важно да получим Вашата подкрепа и, наистина, да бъдем разумния партньор, в едно ново правителство. Трябва да спрем с тези избори, защото на всички ни омръзнаха. Никой не иска постоянно, през 2-3 месеца, нови и нови избори, които нищо не носят на страната. Трябва да има работещ парламент, който да приема закони. Затова ни подкрепете с номер 25 в бюлетината!

ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net
Ad Sidebar