Близо 800 зрелостници се явиха на матурата по български език и литeратура в Разградско

By 01 Юни 2020 Прочетена 1632 пъти 0

Близо 800 ученици се явиха днес на зрелостния изпит по български език и литература в област Разград.

Изпитът премина при спазване на всички противоепидемични мерки.

От Регионалното управление на образованието в Разград съобщиха, че изпитът се е състоял в специално подготвени стаи в 12 училища в областта. 779 зрелостници са се явили на матурата, като желание са заявили още 60 ученици, но те или не са приключили още учебната година, или имат слаба оценка и предстои да се явят на поправителни изпити.


Матури нямаше само в две училища – Националната професионално-техническа гимназия "Шандор Петьофи" и Професионалната гимназия по икономика "Робер Шуман", тъй като там се извършват ремонтни дейности.

Заради противоепидемичните мерки, във всяка от стаите, където се провеждаше матура, имаше не повече от 10 зрелостници при спазване на необходимата дистанция от 1,5 метра между тях. Според инструкциите, учениците и квесторите бяха с предпазни маски, а на входовете на училищата и класните стаи бяха осигурени дезинфектанти.

Медицински лица измерваха температурата на зрелостниците преди да влязат в училище. Където имаше възможност се използваха два изхода, а органите на реда следиха за спазване на изискванията.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 01 Юни 2020 17:38
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net