Концесията на "Лудогорец арена" отново влиза в Общинския съвет

By 17 Юни 2016 Прочетена 1445 пъти 0

Отново внасят за разглеждане концесията на стадиона в Разград. Новият вариант на договора ще бъде обсъден на постоянните комисии към Общинския съвет през следващата седмица. 

Вносител на докладната записка е кметът д-р Валентин Василев.

В проекторешението се предлага срок на концесията 35 години. Цената на строителството, което концесионерът ще извърши, не може да е по-ниска от 18 424 341 лв. без ДДС.

От своя страна инвеститорът се задължава да заплати на концедента еднократно концесионно плащане в размер на 10 000 лв без ДДС към датата на подписване на договора. Годишното концесионно плащане е в размер не по-малък от 13 961 лв без ДДС. То се актуализира ежегодно след изтичане на първата година от действието на концесионния договор, с годишната инфлация за предходната година, обявена от Националния статистически институт.

От условията за концесия е отпаднала спорната клауза, че общината трябва да получи 0,5 процента от нетните приходи от продажби.

Припомняме, че докладната записка за концесията на стадиона предизвика доста спорове и дебати през февруари, когато бе внесена в Общински съвет за пръв път и бе върната, за да се подготви по-приемлив за кандидат-концесионерите вариант.

След като докладната мине по комисии, ще бъде обсъдена и гласувана на заседание на общинския съвет на 28 юни, което КИС 13 ще излъчи пряко.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net