Прокуратурата в Разград разследва жестокост срещу лъв в зоокъта, довела до трайно увреждане

By 12 Ноември 2019 Прочетена 1196 пъти 0
Досъдебното производство по случая е било образувано преди около месец Досъдебното производство по случая е било образувано преди около месец снимка: КИС 13 / архив

През октомври в Разград е имало една проверка със значим обществен интерес, съобщават от Окръжна прокуратура.

Става дума за досъдебно производство в Районната прокуратура, образувано преди около месец за това, че в периода септември-октомври тази година в Разград, е проявена жестокост към мъжки лъв от зоокъта в градския парк, при което е причинено противозаконно трайно увреждане. Това е квалифицирано като престъпление по чл.325 Б, ал.1 от Наказателния кодекс, според който при доказване на вина, наказанието е лишаване от свобода до 3 години и глоба от 1000 до 5000 лева.


Като цяло през октомври от Окръжна и трите районни прокуратури в Разградски съдебен район са внесени за разглеждане 62 наказателни производства. Обвинителните актове са 42 срещу 46 лица. Най-голям е броят на общоопасните престъпления – 21. Следват тези против личността – 6, а по 4 са престъпленията против собствеността и стопанството. Внесени са и по два обвинителни акта за деяния против брака и семейството, за документни престъпления и такива против дейността на държавни органи и обществени организации. Внесените предложения за споразумения са 9 срещу 11 лица, а по член 78 А от Наказателния кодекс, който предвижда освобождаване от отговорност с налагане на административни санкции, има 11 предложения срещу 12 души.

Общо обвиняемите лица за октомври са 69.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 12 Ноември 2019 13:27
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net