Стотици ученици взеха участие в Хепънинг на приятелството в Разград

By 06 Юни 2017 Прочетена 1657 пъти 0
Стотици ученици се събраха на Хепънинга на приятелството в Разград Стотици ученици се събраха на Хепънинга на приятелството в Разград Община Разград

С голям интерес Разград отбеляза Международния ден на приятелството.

Днес Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните организира Хепънинг на приятелството на площад "Независимост" в града.

Събитието беше открито от председателя на Общински съвет - Разград Надежда Радославова, която пожела на присъстващите да вярват в приятелството. Тя изрази и своята благодарност към заместник-кмета Ердинч Хасанов, който е председател на комисията за противообществени прояви и към секретаря й Диана Господинова, с които водят ползотворна съвместна дейност в посока превенция.

На хепънинга в Разград присъстваха деца от всички училища в града, които се включиха с разнообразни и интересни инициативи.

Сред тях бяха изработката на гривничка за приятел, демонстрации с ролери и кънки, аранжиране на мъфини и снимки с приятели в специална рамка. 

Проведе се и стрийтбол състезание, в което взеха участие 16 отбора. При момчетата във възрастова група от 5 до 6 клас победител стана отбора на ОУ "Васил Левски", за категорията 9-10 клас призовото място бе за отбора на ГПЧЕ "Екзарх Йосиф", а при учениците от 11 до 12 клас - ПМГ "Акад. Никола Обрешков". Призовото място при момичетата грабна отборът на ГПЧЕ "Екзарх Йосиф".

По време на събитието талантливи деца от Разград изпълняваха песни и танци.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net