Задържан рецидивист избяга необезспокояван от Областната дирекция на МВР в Разград

By 15 Януари 2020 Прочетена 1576 пъти 0

Районната прокуратура в Разград ръководи досъдебно производство за бягство на обвиняем от сградата на Областната дирекция на МВР.

След разпит мъжът просто излязъл от кабинета на разследващия полицай, минал покрай постовия и напуснал сградата. В Областната дирекция на МВР е започнала вътрешна проверка по случая.

28-годишният Емил Великов, който вчера е бил задържан до 72 часа за кражба, в условията на опасен рецидив и теглене на пари от чужда дебитна карта, е избягал, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

Мъжът е обявен за общодържавно издирване и е издадена заповед за забрана да напуска страната.


Бягството станало възможно, след като Емил Великов бил разпитан и трябвало да подпише документите от разпита и постановлението, с което е задържан. Тогава се наложило разследващият полицай да излезе от кабинета си, за да окаже методическа помощ на свой колега. През това време обвиняемият е бил оставен под наблюдение на друг разследващ полицай. Не е ясно какво се е случило, но в този момент осъжданият многократно Емил напуснал кабинета, преминал пред постовия полицай и напуснал сградата.

В Областната дирекция на МВР е започнала вътрешна проверка по случая.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 15 Януари 2020 14:56
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net