Започва ремонтът и на детска градина "Незабравка" в Разград

By 29 Юли 2019 Прочетена 2602 пъти 0
Това е деветият обект от образователната инфраструктура на община Разград, в който стартират ремонти дейности Това е деветият обект от образователната инфраструктура на община Разград, в който стартират ремонти дейности снимка: КИС 13

Днес в Разград в детска градина "Незабравка" бе направена първа копка по проект за обновяване на материално-техническата база и въвеждане на мерки за енергийна ефективност. Очака се ремонтът да приключи до 30 ноември.

Това е деветият обект от образователната инфраструктура на община Разград, в който стартират ремонти дейности по проекта.

Строителните дейности включват мерки за енергийна ефективност, подсилване на сградата и терена в северната част на имота, както и привеждането на средата и дворното пространство към изискванията за общодостъпна и безопасна среда. По проекта се предвижда монтаж на топлоизолация по ограждащите стени и по покривите на сградата и замяна на старата дървена и метална дограма с ПВЦ и алуминиева дограма. В двора на градината ще се извърши изравняване на тротоарните настилки и премахване на бетоновите остатъци от басейн, ще се оформи вътрешен озеленен двор, ще се поставят нови детски съоръжения. Проектът предвижда и мерки за подобряване водоотвеждането на дъждовните води встрани от основите на сградата чрез подмяна на бетоновите плочници. Над терасите на втория етаж ще бъдат монтирани подвижни регулируеми сенници. Част от строителните и ремонтни дейности са и последващо затревяване на дворното пространство и оформяне на 3 нови къта за игра.

Първата копка направиха кметът на Разград д-р Валентин Василев и областният управител Гюнай Хюсмен. Заместник-кметът Галина Георгиева и директорът на ДГ "Незабравка" Катя Георгиева плиснаха менче с вода за успеха на ремонтните дейности.

Музикален поздрав към гостите отправи 7-годишната Габи, която е възпитаничка на ДГ "Незабравка".

Очаква се ремонтът в детската градина да приключи до 30 ноември.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net