Десетки русенци поискаха улица "Лисец" да стане отново двупосочна

By 14 Октомври 2019 Прочетена 1331 пъти 0
Те са категорични, че ще продължават да настояват за това и пред новата Общинска администрация Те са категорични, че ще продължават да настояват за това и пред новата Общинска администрация снимка: КИС 13

Десетки русенци от квартал "Родина" искат улица "Лисец" отново да стане двупосочна. Те не са съгласни с поставения забранителен знак, тъй като за да стигнат до отбивката за паркинга между блоковете, трябва да заобикалят.

Тъй като движението в района не ги устройва, 80 човека от два блока се подписали в жалба до Община Русе, в която се иска да се възстанови двупосочното движение по улица "Лисец", за да могат шофьорите идвайки от пазара, след кръговото движение на улица "Чипровци", веднага да завият наляво или пък надясно ако се движат в другата посока.  

Хората настояват и да се възстанови старата пешеходна пътека, за да се принудят шофьорите да намаляват скоростта като излизат от кръговото кръстовище в посока "Олимп".

От Общината са изпратили отговор, че решението улица "Лисец" да стане еднопосочна е от съображения за безопасност и за да няма струпване на автомобили в района на кръговото кръстовище. Хората от блок "Лисец" обаче са категорични, че ще продължават да настояват за премахване на забраната и пред новата Общинска администрация.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net