Разпространението на COVID-19 в учебните заведения в Русенско /ОБЗОР, ВИДЕО/

By 01 Октомври 2020 Прочетена 2077 пъти 0

От началото на септември досега в област Русе са установени случаи на коронавирус при 12 деца и 13 души персонал в детски заведения.

Излекуваните до момента са 16 – всички от детска градина "Мечо Пух" в Сливо поле, както и ученикът от 11-и клас в Математическата гимназия, който беше първият установен с положителна проба за COVID-19 след началото на учебната година.


Припомняме, че случаи на коронавирус има в детска градина "Звездица" – 4 деца и една учителка; в Детска ясла 15 – една детегледачка; в "Русалка" и "Червената шапчица", където има съответно една учителка и един помощник-възпитател. С положителна проба е и ученик от 9-и клас в Националното училище по изкуствата.

Въпреки, че стриктното изпълняване на мерките за недопускане на разпространението на COVID-19 продължава, това, което се случва в учебните и детските заведения е неизбежно, смята заместник-кметът Енчо Енчев. От Общината следят с тревога ситуацията и заради предстоящия есенно-зимен сезон, когато се увеличават острите респираторни заболявания.


Междувременно 22 станаха жертвите на COVID-19 в Русенско. През последното денонощие е починал 72-годишен мъж, който е бил хоспитализиран в "Пирогов". За последното денонощие в областта не са регистрирани новозаразени с коронавирус.

Към момента активните случаи на COVID-19 в Русенско са 49. От тях 16 души са на болнично лечение, а 33 са под домашна изолация.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 01 Октомври 2020 17:08
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net