Шофьорът на камиона, прегазил детето в Русе, имал 7 провинения на пътя

By 13 Ноември 2019 Прочетена 1870 пъти 0
Това заяви днес ст. инсп. Стилиян Станев от сектор "Пътна полиция" в ОДМВР - Русе Това заяви днес ст. инсп. Стилиян Станев от сектор "Пътна полиция" в ОДМВР - Русе снимка: КИС 13

Продължава изясняването на причините за вчерашния инцидент в русенския квартал "Долапите", при който загина 5-годишно момиченце, прегазено от камион.

Разследващите органи уточняват какво точно се е случило, за да се стигне до инцидента и дали шофьорът на камиона не е видял момиченцето при извършването на десен завой.

Припомняме, че шофьорът на камиона бе установен в Русе в резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия и задържан за 24 часа. Срокът обаче може да бъде удължен до 72 часа с прокурорско разпореждане.


76-годишният водач е имал предишни провинения на пътя, заяви днес ст. инсп. Стилиян Станев от сектор "Пътна полиция" в Областната дирекция на МВР. Той поясни още, че направената му алкохолна проба е била отрицателна.

Междувременно хората от квартал "Долапите" смятат, че мястото, където стана инцидента е много опасно и да се обозначи със знаци и ако е необходимо с легнал полицай. Според кметския наместник Светлин Савов, решението как да се обезопаси района на инцидента, трябва да се вземе от Oбщинската комисия по организация и безопасност на движението. По думите му ще се вземат мерки и за обезопасяване на възлови кръстовища и конфликтни точки в целия квартал.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 13 Ноември 2019 13:27
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net