Шофьори и пешеходци недоволстват от новото велотрасе по бул. "Христо Ботев" в Русе

By 23 Февруари 2016 Прочетена 1420 пъти 0

Шофьори недоволстват от стесняването на участък от булевард "Христо Ботев" в Русе, заради изграждането на велоалея. Преди седмица, там поставиха преграда от пластмасови бидони пълни с вода, за да се обезопаси двупосочното велосипедно трасе. По този начин обаче лентите по натоварения булевард станаха с една по-малко, което според тролейбусните шофьори, при един инцидент в участъка, може да блокира движението. Още повече, че оттам постоянно минават тежкотоварни автомобили. 

Тъй като прилежащият тротоар не е в добро състояние, пешеходците предпочитат да вървят по велоалеята. Това се отнася и за майките с детски колички, както очевидно и за някои водачи на моторни превозни средства.

Освен това, когато стигне до разклона за София, велоалеята се качва на тротоара. Към момента обаче единственото знакът подсказва този факт. Това поставя въпроса дали тротоарът позволява съвместяване на двупосочно движение на велосипедисти и пешеходци или е предназначен само за велосипедисти, видно от знака и маркировката на отсрещната страна.

Остава неясно и откъде да се движат пешеходците попаднали в този участък от пътя. 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net