Станаха ясни дните на първите заседания на Общинските съвети в област Русе

By 05 Ноември 2019 Прочетена 1524 пъти 0
На 11 ноември ще бъде първата сесия на Общинския съвет в Русе, на която ще положи клетва и новият кмет На 11 ноември ще бъде първата сесия на Общинския съвет в Русе, на която ще положи клетва и новият кмет снимка: КИС 13

На 11 ноември ще се проведе първото заседание на новоизбрания Общински съвет в Русе.

Това ще стане по силата на заповед издадена от областния управител на Област Русе Галин Григоров.

Очаква се на тържествената сесия да положат клетва новият кмет на Общината, общинските съветници, както и кметовете на кметства. Припомняме, че в местния парламент на Русе успяха да влязат представители на 10 партии и коалиции.


От 6 до 11 ноември в Русенска област ще се проведат първите заседания на новите общински съвети, които бяха избрани на местния вот. По закон те се свикват от областния управител, който е насрочил за утре тържествените сесии в Борово и Ценово. В петък ще бъдат заседанията в Иваново и Сливо поле, а за следващия понеделник са планирани останалите четири сесии на новоизбрани Общински съвети от областта – в Две могилиБялаВетово и Русе.

Съгласно законовите разпоредби всяко от заседанията ще бъде открито лично от областния управител или от негов представител.

По традиция телевизия КИС 13 ще излъчи НА ЖИВО в петък от 13:00 часа сесията в Сливо поле. В понеделник пък, също пряко, от 10:00 часа ще може да гледате сесията в Две могили, а от 11:00 часа - тази Бяла. В 14:00 часа ще излъчим НА ЖИВО и първото заседание на новия местен парламент в Русе.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 05 Ноември 2019 15:53
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net