Свинекомплексът в Голямо Враново иска ревизия на диагнозата за африканска чума

By 29 Август 2019 Прочетена 1978 пъти 0
Мотив за това е, че не е установен нов случай на заболяването сред все още неевтаназираните животни в промишлената ферма Мотив за това е, че не е установен нов случай на заболяването сред все още неевтаназираните животни в промишлената ферма снимка: КИС 13

Да се направи ревизия на диагнозата за африканска чума по свинете, настояват от комплекса в Голямо Враново.

Според главния изпълнителен директор на обекта д-р Миленка Димитрова, едно от основанията за това е, че не е установен нов случай на заболяването сред все още неевтаназираните животни в промишлената ферма.

От свинекомплекса в Голямо Враново смятат, че диагнозата не е точна, заради отрицателните проби на свинете, като резултатите е трябвало да бъдат анализирани от специалистите които провеждат борбата с африканската чума.

На заседанието на Епизоотичната комисия в понеделник стана ясно, че няма да бъде уважено искането на свинекомплекса в Голямо Враново, около 17 000 свине да не бъдат умъртвявани, тъй като са здрави. От Областната дирекция по безопасност на храните в Русе заявиха, че няма да се правят компромиси, тъй като заповедта за евтаназия важи за всички без изключение. Според европейските стандарти, когато африканската чума по свинете е влязла в промишлена ферма, всички животни подлежат на умъртвяване и загробване.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net