Тежка катастрофа на пътя Русе - Силистра отне два млади живота /ВИДЕО/

By 29 Януари 2020 Прочетена 5061 пъти 0

Момче и момиче от Сливо поле загинаха при тежка катастрофа между ТИР и лек автомобил по пътя Русе - Силистра вчера вечерта.

Други две момичета – на 15 и 17 години и 28-годишната водачка на колата са настанени в болницата с опасност за живота.

Тежката катастрофа е станала около 18:50 часа вчера в района на "Сръбчето" по пътя Русе - Силистра в посока Мартен. По информация от Областната дирекция на МВР до жестокия сблъсък се е стигнало след като 37-годишният водач на камион с разградска регистрация с прикачено полуремарке, навлязъл от дясна в лява лента без да пропусне движещия се по нея лек автомобил "Алфа Ромео" с русенска регистрация, управляван от 28-годишна жена.

При удара, леката кола е излетяла в насрещното платно и се преобърнала в канавката. Движещ се непосредствено зад тях автомобил "БМВ", за да избегне удар в полуремаркето на ТИР-а, се отклонил вляво и се блъснал в мантинелата на разделителната ивица и в стълб на уличното осветление.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


В резултат на удара еластичната ограда се скъсала и заела по-голямата част от еднопосочното платно за движение в посока Русе, след което в нея се блъснал още една кола. При тежкия инцидент на място са загинали двама пътници в лекия автомобил "Алфа Ромео" – 18-годишно момче, което е било на предната седалка и 17-годишно момиче, пътувало отзад. Пострадали са тежко водачката на лекия автомобил и други две пътнички - момичета на 15 и 17 години, които са се возили отзад. Трите са били откарани и настанени за лечение в болницата с опасност за живота. Водачът на камиона е леко ранен, като след преглед е освободен за домашно лечение с контузия на двете колена и раменна става.

Наложила се е и намесата на пожарната за оказване на съдействие за изваждане на пострадалите и за обезопасяване на местопроизшествието.

Причините и обстоятелствата довели до възникване на тежкия инцидент се изясняват в хода на образувано досъдебно производство.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 20 Февруари 2023 15:44
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net