За поредна година Русенският университет организира Европейска нощ на учените

By 09 Октомври 2020 Прочетена 1883 пъти 0
За поредна година Русенският университет организира Европейска нощ на учените За поредна година Русенският университет организира Европейска нощ на учените КИС 13

Русенският университет "Ангел Кънчев" организира Европейска нощ на учените 2020 на 27 и 28 ноември. Събитието ще премине под мотото "Науката преобразява живота". Провеждането му през 2020 година съвпада с редица инициативи, посветени на 75-годишнината на университета.

Европейската нощ на учените е ежегодно събитие, чиято основна цел е да засили интересът към науката и иновациите, да открои мястото и влиянието на науката в обществения живот, да привлече млади таланти към науката и кариерата на учения.

Мероприятието се осъществява в рамките на проект по програма "Хоризонт 2020".


Русенският университет “Ангел Кънчев” е част от консорциума от университети и изследователски институти по проекта К-ТРИО 4, насочен към организиране и провеждане на Европейската нощ на учените в 6 български града – Русе, Бургас, Варна, Пловдив, София и Стара Загора.

Русенският университет е организатор на Европейска нощ на учените още от 2006 година, когато е нейното първо издание, като инициира конкурси, изложби, дискусионни клубове, ателиета за млади таланти и други.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 09 Октомври 2020 16:27
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net