Контролът на чистотата в Търговище е съставил 24 констативни протокола през април /ВИДЕО/

By 08 Май 2020 Прочетена 1773 пъти 0

24 констативни протокола са съставили специалистите по контрол на чистотата в Община Търговище през април.

13 от тях са за складиране на строителни отпадъци на обществени площи. Общината има сключени договори с фирми за извозване на строителни, едрогабаритни и опасни отпадъци, електрическо и електронно оборудване. Строителни отпадъци до 1 куб.м. се извозват безплатно. Списък с площадките и реда за предаване на различните видове отпадъци е публикуван в сайта на администрацията.

От Община Търговище припомнят, че е забранено и изхвърлянето на растителни отпадъци в контейнерите или до тях. Те следва да се оползотворяват на място в дворовете. Възможно е и предаването им на площадката за компостиране в промишлената зона.


Общинското предприятие БКС пък ежедневно извозва със специализиран транспорт нерегламентирано струпани около контейнерите мебели, уреди и строителни материали. Това се прави изцяло за сметка на предприятието и с цел опазване чистотата в града. Тъй като разходът е допълнителен и се плаща от всички граждани, от местната администрация призовават жителите на Търговище да използват услугите на фирмите, с които Общината има сключени договори, каквито са и законовите изисквания.

Друг проблем се оказва и паркирането в близост до съдовете за битови отпадъци, тъй като това прави невъзможно извозването на сметта. Само през последната седмица има повече от 10 такива случая, като в някои от тях се е наложила намесата и на Пътна полиция.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 08 Май 2020 16:13
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net