Общинският съвет в Търговище взе важни решения на днешната сесия

By 13 Декември 2019 Прочетена 1321 пъти 0
Днес бe приета план-сметката за разходите за чистота на общината за 2020 година Днес бe приета план-сметката за разходите за чистота на общината за 2020 година снимка: КИС 13

С пълно мнозинство общинските съветници в Търговище одобриха план-сметката за чистота на Общината за 2020.

На днешното заседание на местния парламетн, което телевизия КИС 13 излъчи НА ЖИВО, беше гласувана и докладна записка, с която се дава съгласие за преместване на групите от детска градина "Червената шапчица" в Търговище в други детски заведения на територията на града.

Сумата от 5 040 000 лева за чистота е определена на база 80% събираемост на таксата за битови отпадъци, която няма да се повишава през следващата година. Разходите по план-сметката са разпределени в пет раздела. Заместник-кметът на Общината Валентин Велчев съобщи, че ще има намаление на размера на отчисленията за отпадъците, които община Търговище ще плати през следващата година.


Общинските съветници одобриха и преместването на всички 4 групи от детска градина "Червената шапчица" в Търговище в други заведения, поради необходимост от неотложни ремонти.

Беше одобрена и докладна записка за актуализация на капиталовата програма, с цел осигуряване на средства за изготвяне на инвестиционен проект за ремонт на детската градина.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 13 Декември 2019 20:03
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net