Предложение: Земеделската банка в Търговище да се даде на концесионер, който да я реставрира

By 22 Януари 2020 Прочетена 1446 пъти 0

Земеделската банка в Търговище да бъде отдадена на концесия на инвеститор, който да възстанови първоначалния й архитектурен облик, срещу правото да развива стопанска дейност в обекта.

Това предлага в докладна записка до Общинския съвет кметът д-р Дарин Димитров. Предложението е срокът на концесията да бъде 25 години.

Заради инвестицията за реставрация и консервация на обекта, оценена на близо 1,1 милиона лева, през първите 5 години бъдещият концесионер ще бъде освободен от плащането на такса. В следващите 20 години той ще бъде задължен да плаща не по-малко от 12 000 лева без ДДС годишно на Община Търговище. Предвижда се инвестициите да бъдат извършвани поетапно, в срок до третата година от началото на концесията.


Бъдещият инвеститор ще бъде определен след провеждането на открита процедура и ще трябва да извърши основен ремонт на общо 1386 кв.м. на двата етажа на сградата, прилежащата градина, както и на покрива и фасадата.

Срещу задължението да реставрира Земеделската банка той ще има право да развива стопанска дейност в обекта. Там ще могат да се извършват културни, развлекателни и официални мероприятия, както и други, съгласувани с Община Търговище дейности. Не се допуска организирането на хазартни игри.

Спазени са всички законови изисквания за съгласуване на условията на концесията с министерствата на културата, отбраната, вътрешните работи, околната среда и водите и с председателя на ДАНС.

Докладната записка с предложението за отдаване на концесия ще бъде разгледана от Общинския съвет на предстоящото заседание на 30 януари. Ако тя бъде приета, кметът следва да назначи комисия, която да организира и проведе процедурата по предоставяне на концесията.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 22 Януари 2020 17:08
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net