Приеха бюджета на Търговище за тази година /ВИДЕО/

By 30 Януари 2020 Прочетена 1404 пъти 0

Приеха бюджета на Община Търговище за тази година.

Това стана на днешното заседание на Общинския съвет, което телевизия КИС 13 излъчи НА ЖИВО. Бюджетът бе приет с гласовете на 27 общински съветници.

Годишната финансова рамка на Община Търговище е в размер на 59 млн. лв. Приходите са над 57 млн. лв., а увеличението спрямо 2019 година е 7 500 000 лева. Разходната част е балансирана, като за повечето от дейностите има увеличение на предвидените средства. Капиталовата програма възлиза на близо 6 млн. лв.


На днешната сесия бе одобрено предложението на кмета д-р Дарин Димитров Общината да кандидатства по програма за рехабилитация на уличното осветление на територията на града и кварталите "Въбел" и "Бряг".

Докладната записка за отдаване на концесия на сградата на Земеделската банка ще бъде разгледана на следващата сесия. Целта е да бъдат актуализирани условията, съобразно препоръките на Комисията по икономическа политика.

Местният парламент реши и да прехвърли на държавата 16 язовира – публична общинска собственост. Така дейностите и разходите по стопанисването, поддръжката и експлоатацията на водните обекти ще бъдат ангажимент на новосъздаденото Държавно предприятие "Управление и стопанисване на язовири".

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 30 Януари 2020 18:27
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net