Приветствие на кмета на Община Търговище по случай празника на града

By 14 Май 2020 Прочетена 2332 пъти 0
Приветствие на кмета на Община Търговище по случай празника на града КИС 13

Днес Търговище отбелязва своя празник.

Датата 14 май е символ на  богатата и неоспорима панаирна традиция, развивана от древни времена  до наши дни, довела до образуването и установяването на града през различни исторически епохи.

По случай Деня на Търговище кметът на Общината д-р Дарин Димитров отправя поздрав: 

Уважаеми съграждани, 

Днес празнуваме един по-различен Ден на Търговище.  Намираме се в извънредна ситуация не само за Търговище и България, но и за целия свят. Сигурен съм обаче, че това ще ни помогне да оценим още по-силно заряда на празничния за нас ден.

14 май за нас търговищенци е символът на пролетта, на пробуждането, на надеждата, на новото начало. Ден, свързан с вековна традиция, която ежегодно ни събира на търговищкия пролетен панаир. И макар този път на празника да сме физически разделени, нас ни обединяват обичта към любимия град и надеждата за едно по-добро бъдеще. Обединява ни отговорността към здравето на близките ни, към хората, борещи се на първа линия с коварната болест.


Вярвам, че имаме ред причини да бъдем оптимисти. Жителите на града ни през вековете, още от съществуването на Мисионис и Ески Джумая до днешно Търговище, винаги са успявали да се изправят, независимо от предизвикателствата. Преживявали са войни, опустошения, природни бедствия, но винаги са се изправяли. Защото силният дух и вярата винаги са побеждавали страха. А ние носим тази родова памет в гените си. И трябва да я предадем и на идващите след нас.

Уверен съм, че това изпитание ще ни направи по-силни, по-човечни, по-сплотени и заедно ще градим все по-модерния, уютен и приветлив облик на Търговище. Нека отворим душите си за обновлението, за надеждата, за оптимизма. 

Честит празник, Търговище! 

 

Д-Р ДАРИН ДИМИТРОВ

Кмет на община Търговище

 

 

Тази вечер пък, по случай праника на Търговище, телевизия КИС 13 ще излъчи от 20:00 часа концерт-спектакълa "Игри в ритми" - портрет от танци на хореографа Любчо Василев, който е почетен гражданин на Търговище.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 14 Май 2020 10:49
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net