Строежът на новата детска градина в Търговище може да започне напролет /ВИДЕО/

By 23 Ноември 2020 Прочетена 1932 пъти 0

Община Търговище спечели проект за изграждане на изцяло нова детска градина.

Тя ще бъде издигната на мястото на досегашната, като старата ще бъде съборена. Причината за това са големите пукнатини по сградата и невъзможност да бъде ремонтирана и експлоатирана.

Тази сграда е построена през 1965 година и е една от най-старите доскоро работещи детски градини в Търговище.


През последните години по нея се появиха големи пукнатини, размествания и други конструктивни изменения. Затова в края на миналата година, обитателите й - 120 деца и 20 души персонал - бяха разпределени в други три детски градини.

В две по-близки детски градини се помещават по-малките деца – първа и втора група и две групи по-големи – 5 и 6 годишни, работят в малко по-далечна детска градина. Това създава неудобства за родителите, има такива, които водят едното си дете в група в една сграда, а другото им дете в друга сграда, трудностите са за всички, но въпреки всичко нямаме отлив на деца, родители и общественост винаги са ни подкрепяли.

заяви директорът на детската градина Румяна Атанасова


За щастие обаче Общината спечели проект на стойност 2 млн.лв, които ще бъдат отпуснати от Министерството на образованието.

Ние усетихме и обществения натиск и натиска на хората, които работят там, и веднага отделихме средства за проект около 30 хил.лв., възложихме проектиране на нова детска градина. Това отне няколко месеца и начинът, по който се работи в администрацията, минава доста време, внесохме проекта, кандидатствахме пред Министерството на образованието, намерихме подкрепата на екипа на министър Вълчев, за което съм много благодарен. Този проект е минал през множество архитекти, инженери, целият екип на Община Търговище.

категоричен бе кметът на Община Търговище д-р Дарин Димитров


Новата сграда ще отговаря на всички съвременни изисквания за строителство, достъпност и обучение на децата. Ще има нов салон за физическо възпитание и спорт.

Предвидени са средства и за озеленяване.

Много се надяваме, ако няма обжалване на обществената поръчка, напролет да започнем изграждането на новата детска градина на ул. „Любен Каравелов". Много се радвам, понеже имаше един негативизъм в обществото - „ето, още една детска градина се затвори, то никога няма да се намерят средства.

добави д-р Димитров

Всички ние, работещи в детската градина, децата и техните родители очакваме и вярваме, че екипът на Община Търговище ще направи всичко възможно 55 годишнината на детската градина да посрещнем ето тук с нова, модерна, красива ДГ „Червената шапчица".

заяви директорът на детската градина

Повечето детски градини в Търговище са основно ремонтирани.

По американска програма ще бъдат сменени дограми и покривни изолации на още две детски градини. Текат ремонти и в някои от селата в общината.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 23 Ноември 2020 17:30
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net