10 000 били на честванията за 22 септември във Велико Търново

By 23 Септември 2017 Прочетена 2288 пъти 0
Празникът завърши с тържествена заря-проверка и с прожекция на не безизвестният спектакъл „Звук и светлина“ на Царевец Празникът завърши с тържествена заря-проверка и с прожекция на не безизвестният спектакъл „Звук и светлина“ на Царевец Община Велико Търново

Над 10 000 души са присъствали на площад „Цар Асен I” във Велико Търново вчера по време на честванията за Деня на Независимостта на България.

От пресцентъра на Община Велико Търново съобщават още, че сред хората е имало и чуждестранни туристи от Румъния, Дания, Франция, Испания, Германия, Великобритания и др.

Традиционно в старата столица, в Деня на Независимостта, се провеждат най-пищните тържества на 22 септември. Празничната програма вчера започна с изпълнения на строеви хватки от представителните роти на Националния военен университет. След нея последва тържествената проверка, а строят бе приет от председателя на Народното събрание Димитър Главчев.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов изнесе слово, в което подчерта, че обявяването на Независимостта е пример за единство между политическата класа и народ.

„България възвръща статута си на равноправна и равностойна държава, която активно и суверенно участва в балканските, европейски и световни политически дела. С обявяването на Независимостта историческата столица Търново отново се доказва като център на българската държавност“, каза Даниел Панов.

Празникът завърши с тържествена заря-проверка и с прожекция на не безизвестният спектакъл „Звук и светлина“ на Царевец. Той бе последван от празнични илюминации.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net