Отпускат 70 000 лева за фонд "Ин витро" във Велико Търново

By 03 Февруари 2018 Прочетена 1403 пъти 0
Приемът на документи за включване в програмата започва от понеделник – 5 февруари Приемът на документи за включване в програмата започва от понеделник – 5 февруари КИС 13

Община Велико Търново отпуска 70 000 лева по програмата за асистирана репродукция.

Средствата във фонд "Ин витро" са заложени в бюджета за 2018 година, като към сумата влизат и преходните остатъци от предишните две години.

Приемът на документи за включване в програмата започва от понеделник – 5 февруари. Постъпленията във фонд "Ин витро" са целева помощ за семейства с репродуктивни проблеми – предназначението им е за изследвания, процедури и лечение на стерилитет.

Желаещите могат да получат необходимите формуляри на документите за кандидатстване в центъра за услуги и информация, който се намира на партера в сградата на Община Велико Търново, или да ги намерят на Общинската администрация. Приемането на комплектите с документи ще продължи до 5 март, като те трябва да бъдат депозирани в Центъра за услуги и информация. Кандидатурите ще бъдат обработени от специална комисия, в която участват лекари, акушер-гинеколози и юристи. Всяка двойка може да кандидатства за еднократна финансова помощ до 2000 лева.

Програмата за асистирана репродукция е създадена през 2011 година, като заделените средства са 30 000 лева. По инициатива на кмета Даниел Панов бюджетът за фонд "Ин витро" е увеличен и през всяка от последните 5 години бе в размер на 70 000 лева. През миналата година бяха отпуснати допълнителни средства – близо 14 000 лева.

Новородените бебета, родени по програмата от началото й до днес са 50. Сред пеленачетата има и 11 двойки близнаци.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net