Тържествено откриха новата академична година във Великотърновския университет

By 01 Октомври 2019 Прочетена 1742 пъти 0
Близо 3500 студенти прекрачиха за пръв път прага на висшето училище Близо 3500 студенти прекрачиха за пръв път прага на висшето училище снимка: КИС 13

С тържествена церемония започна новата академична година във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий".

Близо 3500 студенти прекрачиха за пръв път прага на висшето училище във Велико Търново.

Начало на празника пред паметника на светите братя Кирил и Методий постави ректора на Великотърновския университет проф. д-р Христо Бонджолов, който поздрави всички присъстващи и пожела успех на студентите през новата академична година. Сред официалните гости на тържеството беше и Н.Пр. д-р Ахмед Ал Мадбух, извънреден и пълномощен посланик на Държавата Палестина в България. Приветствие към първокурсниците отправи и председателят на Студентския съвет Светослав Мишев, който ги поздрави за направения от тях избор да продължат обучението си във Великотърновския университет.

След официалната част, ректорът символично би звънеца за началото на новата академичната година заедно с един от първокурсниците.

След приключването на церемонията по откриване на новата академична година, във фоайето на висшето училище, пред зала "Европа", беше открита изложбата "Изкуството като дипломация", която е съвместен проект на 30 посолства в България. Експозицията показва фотоси на колажи в хармонична симбиоза между българското и характерното за страни от Европа, Азия, Африка и Америка.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net